Hajunpoisto / otsonaattorin vuokraus

/Hajunpoisto / otsonaattorin vuokraus

Vuokraa otsonaattori / tee hajunpoisto tehokkaasti
Haiseeko auto pahalle? Onko mökillä tunkkainen tuoksu vastassa? Otsonoinnilla tapahtuva hajunpoisto auttaa näihin ongelmiin.

Soita p. 040-5599007/Anssi tai lähetä sähköpostia anssi.kotanen@purewarm.com, kun haluat vuokrata otsonaattorin.

Vuokrattava laite 1:  Otsonaattori David-2

Otsonin tuotto:  10000mg/h

Ohjaus:   Digitaalinen ajastin. Otsonointiaika asetettavissa 10-50min. Syklaustoiminto 4x, taukoaika säädettävissä 10-30min (lisää otsonoinnin tehoa).

Otsonaattori 1,  vuokraus noudettuna:  40EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 15EUR/vrk. Nouto varastoltani Hintantie 95 H7, 90650 Oulu.

Otsonaattori 1,  vuokraus toimitettuna kohteeseen (Oulun keskusta + 15km) ja :  60EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 15EUR/vrk.

Vuokrattava laite 2:  Otsonaattori + Ionisaattori KL-7

Otsonin tuotto:  7000mg/h + ionisaattori

Ohjaus:   Kelloajastin 0-30min. Kytkimillä valinta otsonointi, ionisointi tai molemmat. Ionisointi lisää hajunpoiston tehokkuutta n.30%.

Otsonaattori 2,  vuokraus noudettuna:  50EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 20EUR/vrk. Nouto varastoltani Hintantie 95 H7, 90650 Oulu.

Otsonaattori 2,  vuokraus toimitettuna kohteeseen (Oulun keskusta + 15km) ja :  70EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 20EUR/vrk.

Mitä otsonointi on?
Otsonointi on tehokas ja turvallinen hajunpoisto menetelmä. Otsoni eliminoi tehokkaasti bakteerit, virukset, homeitiöt ja allergisia oireita aiheuttavat itiöt. Se poistaa mm. tupakan, eläinten, homeen, viemärin ja kalman hajua. Käyttökohteita ovat esimerkiksi asunnot, autot, asuntovaunut ja veneet yms.  Otsonointi ei jätä kemikaalijäämiä tai muita haitallisia yhdisteitä.

Otsonikaasu O3

Otsoni on luonnossa esiintyvä kaasu. Se on elintärkeä yläilmakehässä, jossa se estää liiallisen UV-säteilyn pääsemistä maan pinnalle.

Maan pinnalla otsoni on kuitenkin vaarallinen eliöille suurina pitoisuuksina. Otsoni on lämpötilasta riippuen väritön tai sinertävä kaasu tai neste. Sillä on ominainen, pistävä haju. Otsoni on voimakas hapetin.

Ulkoilma sisältää otsonia 0.008 – 0.040 ppm (tilavuuden miljoonasosa). Suosituksen mukaan otsonin raja-arvo on 0.1 ppm korkeintaan 8 tunnin altistuksessa. Kun otsonia on 0.015 – 0.020 ppm, tuntuu kaasu puhtaalta ilmalta, kuten ukkosilmalla. 0.050 ppm:ssä alkaa kaasu muuttua kitkeräksi ilmassa ja 0.1 ppm:ssä voi esiintyä limakalvojen ja silmien ärsytystä. Otsonipitoisuuden ei tulisi ylittää 1/3 raja-arvosta, jos huonetilassa oleskellaan. 1/3 raja-arvosta on täysin riittävä, jotta otsoni vaikuttaa tehokkaasti. Otsoni on 1300 kertaa tehokkaampi hapetin kuin kloori ja soveltuu näin desinfiointiin erinomaisesti, kunhan käyttöturvallisuusasiat otetaan huomioon.

Miten otsonia saadaan tuotettua?
Otsonigeneraattori eli OTSONAATTORI tuottaa otsonikaasua koronapurkauslevyjen avulla. Kuiva ja puhdas ilma johdetaan otsonigeneraattorin koronapurkauskentän yli, jolloin ilman happimolekyylit (O2) muuttuvat otsoniksi (O3).

Otsonoitavan tilan esivalmistelut
Otsoni on hengenvaarallista hengitettynä suurina pitoisuuksina. Varmista, että kaikki elollinen, joka halutaan säilyttää, on poistettu otsonoitavasta tilasta (lemmikkieläimet, huonekasvit yms.). Varmista myös, ettei kukaan pääse tilaan vahingossa kesken otsonoinnin ja varusta mahdolliset kulkuaukot varoituksin.

Huolehdi otsonoinnin jälkeen riittävästä tuuletuksesta ja varoajasta, ennen kuin tila otetaan uudelleen käyttöön.

 
Tilan otsonointi
Otsonointia tarvitsevat tilat käsitellään tietyn ajan ja otsonoinnin aikana tiloissa ei saa oleskella. Otsonaattorin voi kuitenkin käydä sammuttamassa nopeasti ja avaamassa ikkunat. Kunnollisen tuuletuksen jälkeen tilat ovat taas käytettävissä. Tuuletus vähintään 3 h.

Otsonoitavassa tilassa ei saa olla ihmisiä, eläimiä, kasveja, eikä elintarvikkeita, jotka eivät ole jääkaapissa tai tiiviissä pakkauksessa. Hajua imeneet tavarat, esim. tekstiilit ja kalusteet, joissa verhoilua, kannattaa imuroida ja sijoittaa ilmavasti ennen otsonointia.

Kaappien ovet kannattaa jättää auki, mikäli myös niissä esiintyy hajua. Hajunpoisto tuottaa parhaan mahdollisen tuloksen, jos tila on suljettu ja ilmanvaihto vähäinen. Ilmanvaihtokone kannattaa sammuttaa.

Otsonointilaite on sijoitettava huonetiloissa vähintään 1,5 metrin korkeudelle koska otsoni on ilmaa raskaampaa ja laskeutuu alas. Tuulettimilla voidaan tehostaa otsonin levittäytymistä.

Otsonointiaika
Hajunpoistoon tarvittava aika riippuu tilan koosta ja materiaaleista sekä hajun aiheuttajasta ja pinttyneisyydestä.

Homeen, ummehtuneet ja eläinten hajun saa yleensä poistettua nopeasti noin kahdessa vuorokaudessa, mutta esim. tulipalon aiheuttama savun haju, tupakan tai kalman haju vaativat pitemmän ja vahvemman käsittelyn eli noin 3 vrk. Normaali käsittelyaika huoneistoissa on 1 – 3 vuorokautta.

Muuta huomioitavaa
Remontoitavissa huoneistoissa tulisi hajun poisto tehdä siinä vaiheessa kun asunto on mahdollisimman tyhjä ja paljas, eli kun kaikki uusittavat materiaalit on poistettu ja huoneisto siivottu.

Uusia pintamateriaaleja ei kannata asentaa ennen käsittelyä, koska otsoni ei pääse vaikuttamaan tapetin tai maalin läpi yhtä tehokkaasti kuin paljaaseen pintaan.

Otsonointi heikentää nopeasti luonnonkumista sekä vinyylistä valmistettuja osia sekä saattaa vaalentaa joitakin materiaaleja.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

X

Add address